Yaşam

Arnold Schwarzenegger Lüks Saati Nedeniyle Gümrükte Gözaltına Alındı

Ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, bir derneğe destek amacıyla müzayedede satmayı planladığı 26 bin euro değerindeki lüks saatini gümrük yetkililerine bildirmediği gerekçesiyle Almanya Münih Havalimanı’nda gözaltına alındı.

ABD’nin Los Angeles kentinden Almanya’nın Münih kentine gelen Terminatör filminin yıldız oyuncusu Arnold Schwarzenegger, havaalanında gümrük şoku yaşadı. Alman basınında yer alan haberlere göre, Münih Havalimanı’na inen Schwarzenegger’in, yanında bulunan 26 bin euro değerindeki Audemars Piguet marka lüks saat hakkında gümrük yetkililerine bilgi vermediği fark edildi. Bunun üzerine gümrük görevlileri tarafından yaklaşık 3 saat gözaltında tutulan Schwarzenegger’e 35 bin euro para cezası verilirken, oyuncunun ödemeyi kredi kartıyla yapma talebi de reddedildi. Alman gümrük kurallarına göre cezanın yarısının nakit olarak ödenmesi gerektiğini belirten yetkililer, Schwarzenegger’e nakit çekmesi için bankaya kadar eşlik etti. Ünlü ismin cezayı ödedikten sonra serbest bırakıldığı açıklandı.

“vergiye tabi”

Münih Havaalanı Gümrük Müdürlüğü Sözcüsü Thomas Meister, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Schwarzenegger’in saati Avrupa Birliği sınırları içerisinde satmayı planladığı için saat için vergi ödenmesi gerektiğini söyledi. İsviçreli lüks marka Audemars Piguet’in Schwarzenegger için özel olarak ürettiği saatin, Avusturya’nın Kitzbuehel kentindeki bir iklim derneği adına düzenlenecek bağış kampanyasında açık artırmaya çıkarılacağı öğrenildi. – MÜNİH

haberyenimahalle.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu